Hjerneskadekunst.dk

  • Øg font størrlesen
  • Standard font størrelse
  • Mindsk font størrelsen
Forside Kurser Portræt af Skolen for Senhjerneskadede

Portræt af Skolen for SenhjerneskadedeI den nye udgave af Dansk Oplysnings Forbunds blad, Spektrum, er et portræt af Skolen for Senhjerneskadede og dens leder, Hjerneskadeforeningens formand, Jette Sloth Flohr.
 
 

UDDRAG AF ARTIKLEN
Skolen for Sen-Hjerneskadede ligger i en skøn lille oase midt mellem store indfaldsveje og boligkarreer i den sydlige del af det centrale Aarhus. Området, der i dag hedder MarselisborgCenteret, husede tidligere et hospital, og det forrige århundredes gode tanker om, at syge fik det bedre af lyse, grønne og venlige omgivelser, kommer nu til udtryk her. Solide bygninger i røde mursten fra en tid, hvor der var tid og penge til at udsmykke bygningerne, med grønne plæner og træer omkring. I dag har bygningerne stadig en nærmest helbredende effekt på den besøgende. Her virker trygt, rart og godt at være, og derfor er det svært at forestille sig et bedre sted til Skolen for Sen-Hjerneskadede.

 
 

Kendskab til målgruppen
Skolen har, som navnet antyder, en meget specifik målgruppe. Hjerneskader kan ramme forskelligt, men typiske udfordringer for skadede er problemer med hukommelsen, koncentration, lyde og larm, lys, træthed og diverse lammelser. Derfor er det en målgruppe, som ifølge skoleleder Jette Sloth Flohr har nogle specifikke behov: ”Senhjerneskadede har brug for trygge og vante rammer, hvor de møder de samme mennesker, og det kan vi tilbyde dem her.”

Jette ved, hvad hun taler om. I 1991 fik hun selv en række blodpropper i hjernen, som derved tog skade. Dengang var der ikke rigtig nogen tilbud, der passede med hendes behov – og det blev motivationen til selv at begynde at udbyde kurser for senhjerneskadede. I 1999 blev Skolen for Sen-Hjerneskadede oprettet, og Jette Sloth Flohr har været formand og skoleleder i alle årene: ”Jeg tog udgangspunkt i, hvad jeg selv manglede.”

 
 

Fremhævet citat i artiklen:

– For eksempel er det helt tydeligt på billedkunstholdet, hvor deltagernes malerier ofte er dystre og mørke i begyndelsen – men bliver lyse og glade med tiden. Det bærer næsten lønnen i sig selv!

Læs artiklen Læs hele artiklen: Kommuner spekulerer i at give hjerneskadede afslag på førtidspension