Hanne Kildemose

Hjerneskadekunst .dk

Jeg hedder Hanne Kildemose og jer er en årgang 1951. 

I 2015 var jeg  lige gået på efterløn efter at have arbejdet mange år i køkkenet på et værested for udviklingshæmmede. Jeg fik det pludselig mærkeligt og rigtig ondt i hovedet. 2 sek. efter faldt jeg om, og det viste sig, at være en kæmpe stor hjerneblødning. Jeg blev opereret og kom efterfølgende i kunstig koma. 

Senere blev jeg overflyttet til Hammel i 17 uger, hvor jeg havde hjelm på pga. operationen i hovedet. Jeg var halvsidet lammet, manglende stedsans og rumforståelse, kunne ikke finde ud af tabeller og klokken, - og der går lang tid før jeg forstår det .

Da det endelig går op for mig, bliver jeg meget deprimeret og græder rigtig meget.

Efter opholdet på Hammel, kommer jeg til Vikargården til genoptræning.

Jeg er meget ked af, at jeg ikke kan det jeg plejer, og min veninde forslår af jeg starter i Hjerneskadeforeningen, og det er bedste der er sket for mig.

Jeg startede med at komme her i 2018, og det har givet mig så meget. 

Jeg fandt ud af, at ligesom mennesker er forskellige, er hjerneskader det også, men det at være fælles i forståelsen af, at være anderledes, er rigtig dejligt. 


Jeg går nu til fysioterapi  2 x om ugen, har ledsager 1 gang om ugen, hvor jeg handler ind, det nyder jeg også rigtig meget.  Hjemmehos'er hjælper med min kalender, fødselsdage, og hvad jeg ellers skal huske,  og så til Billedekunst 1 gang om ugen. Så min hverdag fungere igen, og selvom jeg aldrig har malet før, elsker jeg nu at male, og det stopper jeg ikke med igen.